The Maulers kamp för titelfight

MMA Fight

Turerna har varit många och långa kring en titelmatch i en av de mest prestigefyllda klasserna i UFC, lätt tungvikt. Vi reder ut begreppen kring turerna och vad som gäller.

Anledningen till att det väckts uppmärksamhet i Sverige kring just denna match beror på att det är svensken Alexander ”The Mauler” Gustavsson som har varit aktuell för denna titelmatch mot världsmästaren Jon Jones. Olyckligtvis så skadade Gustavsson menisken i ett knä och här slänger vi oss in i handlingen.

Skadan stoppade Mauler

Egentligen så startade turerna långt tidigare då det tog många långa månader innan ens denna fight kom att bli schemalagd. Men när den till sist blev av så skadade sig Gustavsson alltå i menisken i ena knät och kunde till det satta datumet för matchen inte delta – och fick därför redan på förhand kasta in handduken. Matchen avblåstes – ett riktigt antiklimax både för The Mauler och för alla som väntat på att få se denna match.

Jones vs Cormier

I och med detta så blev det istället amerikanen Daniel Cormier som skulle få chansen i Gustavssons ställe. Men turerna slutar inte här. Nu var det Jones tur att skada sig, och matchen sköts återigen upp – tills i början av januari 2015. Svensken ansåg då att eftersom han då skulle vara tillbaka från skadan, att fighten skulle ges tillbaka till honom. Detta nekades han dock och matchen mellan Jones och Cormier kommer att gå av stapeln som planerat. Eller ja, vem vet vad som händer fram tills dess.

Att det kommer att bli en het match även mellan dessa två herrar är det inte någon snack om. Vid ett medieevent i Las Vegas i början av augusti så blev ordväxlingarna så hetsiga mellan de båda slagskämparna att ett vilt slagsmål utbröt. Givetvis är detta som extra bensin på elden för matchen, men sänder samtidigt ett löjets skimmer över sporten, för i vilken annan sport ser vi våld mellan utövarna utanför spelplanen? Hursomhelst så kommer matchen att hållas den tredje januari och trots skadan så anser man fortfarande på bettingsajter att Jones fortfarande är klar favorit att vinna matchen mot Cormier. Det återstår förstås att se om den verkligen blir av.

Lovad titelmatch

För att återgå till Alexander Gustavssons öde så var han förstås besviken att bli av med matchen, men enligt honom själv så har han lovats att få möta vinnaren mellan Jones och Cormier. Till Aftonbladet så säger att han dessutom hoppas få gå matchen i Sverige, något som inför den tidigare matchen också var aktuellt men då inte blev av.