Sweden Sport https://shooto-sweden.se Sport i allmänhet - Kampsport i synnerhet Thu, 07 Mar 2024 13:12:54 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.1 Få hjälp med ditt löparknä https://shooto-sweden.se/fa-hjalp-med-ditt-loparkna/ Wed, 15 Nov 2023 03:30:00 +0000 https://shooto-sweden.se/?p=199 En av de vanligaste sport- och idrottsrelaterade problemen är löparknä. Främst yttrar sig löparknä som smärta som kan variera i intensitet. Här nedan förklarar vi vad löparknä egentligen är och hur du kan få hjälp om du är drabbad. Vad är löparknä? Ett så kallat löparknä uppstår när den sena som sitter på utsidan av […]

The post Få hjälp med ditt löparknä first appeared on Sweden Sport.]]>
En av de vanligaste sport- och idrottsrelaterade problemen är löparknä. Främst yttrar sig löparknä som smärta som kan variera i intensitet. Här nedan förklarar vi vad löparknä egentligen är och hur du kan få hjälp om du är drabbad.

Vad är löparknä?

Ett så kallat löparknä uppstår när den sena som sitter på utsidan av ditt knä blir överbelastad under lång tid. Med andra ord kan löparknä uppstå om du tränar mer än vad din kropp klarar av och är van vid. Motsatt till vad många tror så är löparknä ingen skada, utan en inflammation.

Du kan bli drabbad av löparknä om du springer och joggar mycket, men även vid cykling. Smärtan sitter på utsidan av knät och du känner den som mest när du belastar knät. Får du känningar i knät ska du inte försöka springa dig igenom smärtan. Istället är det viktigt att du vilar knät från träning om du får ont.

Behandling av löparknä

Många gånger försvinner smärta och problem av sig själv, men om knät inte blir bättre är det en god idé att söka behandling. På Naprapatlandslaget kan du läsa mer om hur du kan få hjälp med ditt löparknä.

The post Få hjälp med ditt löparknä first appeared on Sweden Sport.]]>
Träna Kampsport Hemma – En Guide till Effektiv Träning https://shooto-sweden.se/trana-kampsport-hemma-en-guide-till-effektiv-traning/ Wed, 15 Mar 2023 03:00:00 +0000 https://shooto-sweden.se/?p=194 Sedan COVID-19 pandemin startade har många människor upptäckt den fördelen att träna hemma. Kampsport är en form av träning som är lätt att börja med hemma. Du behöver inte investera i dyra träningsredskap eller gå till ett gym, du kan träna med viktiga övningar och tekniker hemma med enkla hjälpmedel. Viktigaste utrustningen För att träna […]

The post Träna Kampsport Hemma – En Guide till Effektiv Träning first appeared on Sweden Sport.]]>
Sedan COVID-19 pandemin startade har många människor upptäckt den fördelen att träna hemma. Kampsport är en form av träning som är lätt att börja med hemma. Du behöver inte investera i dyra träningsredskap eller gå till ett gym, du kan träna med viktiga övningar och tekniker hemma med enkla hjälpmedel.

Viktigaste utrustningen

För att träna kampsport hemma behöver du några grundläggande saker. En matta eller en mjuk yta att träna på, en vägg eller en stol att stödja dig med, en partner eller en punchbag att öva på och ett par träningshandskar. Du kan hitta det som du behöver för din träning hos Gymkompaniet. Ta en titt och beställ de produkter du anser dig ha behov av.

Träningsövningar

Kampsport inkluderar många olika övningar, som självförsvar, slag, sparkar och grappling. Du kan börja med grundläggande övningar som push-ups, sit-ups och squats. Dessa övningar stärker dina armar, ben och mage och förbereder dig för mer avancerade övningar.

När du känner dig bekväm med grundläggande övningar kan du börja öva på slag och sparkar på en vägg eller en stol. Du kan även använda en punchbag för att öva på din styrka och precision. En partner är också en bra idé för att öva på självförsvar och grappling tekniker.

Träna regelbundet

För att se resultat och förbättra din kampsport teknik är det viktigt att träna regelbundet. Försök att träna minst 3 gånger i veckan för att få den bästa effekten. Du kan anpassa träningsplanen till ditt eget schema och din egen kapacitet.

Slutligen, ha tålamod och var tålmodig med dig själv. Träning tar tid och det är viktigt att ha realistiska förväntningar på din egen utveckling. Njut av träningen, var nyfiken på att lära dig nya tekniker och ha kul!

Sammanfattning

Träning hemma är en bra idé för människor som vill träna kampsport, men inte har möjlighet att gå till ett gym. Du behöver inte investera i dyra tränings

The post Träna Kampsport Hemma – En Guide till Effektiv Träning first appeared on Sweden Sport.]]>
För dig som tränar styrkelyft https://shooto-sweden.se/for-dig-som-tranar-styrkelyft/ Mon, 20 Feb 2023 05:00:00 +0000 https://shooto-sweden.se/?p=191 Oavsett om du tränar styrkelyft som motionär eller tillhör Sveriges cirka 2 000 licensierade utövare, vet du vikten av både rätt teknik och rätt utrustning. Att slarva med någon av dessa är en väldigt dålig idé. Den som ändå gör det, på grund av okunskap, trötthet eller slarv, brukar så gott som alltid få skador. […]

The post För dig som tränar styrkelyft first appeared on Sweden Sport.]]>
Oavsett om du tränar styrkelyft som motionär eller tillhör Sveriges cirka 2 000 licensierade utövare, vet du vikten av både rätt teknik och rätt utrustning. Att slarva med någon av dessa är en väldigt dålig idé. Den som ändå gör det, på grund av okunskap, trötthet eller slarv, brukar så gott som alltid få skador. I värsta fall kan skadorna bli permanenta.

När du tränar, ska du därför se till att du alltid vara utvilad, vara i bra form och lyfta med rätt teknik. Det är också viktigt att du skyndar långsamt och att du lyfter med rätt teknik framför att lyfta så tungt som möjligt. Även om du är riktigt stark, är det inte säkert att du lyfter med rätt teknik. Hela 70% av de som tränar styrkelyft, har smärtproblem.

Genom att träna hos någon av Svenska Styrkelyftförbundets föreningar, finns det alltid någon som kan hjälpa dig. Oavsett hur duktig du än är, går det nästan alltid att förfina tekniken ytterligare. Genom att tidigt korrigera felaktiga rörelsemönster, kan du undvika att större och allvarligare skador utvecklas över tid.

Till sist, glöm heller inte vikten av rätt utrustning, beställ på nätet. Med den kan du minska skaderiskerna ytterligare och samtidigt möjliggöra tyngre lyft.

The post För dig som tränar styrkelyft first appeared on Sweden Sport.]]>
Dofta gott efter din dusch och träning https://shooto-sweden.se/dofta-gott-efter-din-dusch-och-traning/ Mon, 13 Feb 2023 03:30:00 +0000 https://shooto-sweden.se/?p=188 Att dofta gott efter en dusch och träning är en enkel men avgörande detalj för att känna sig fräsch och självsäker. Din personliga hygien påverkar även sociala relationer med andra och ska därför inte underskattas. Det finns många sätt att uppnå en tillfredsställande doft. Rekommendationen är att välja en metod som passar ens personliga smak […]

The post Dofta gott efter din dusch och träning first appeared on Sweden Sport.]]>
Att dofta gott efter en dusch och träning är en enkel men avgörande detalj för att känna sig fräsch och självsäker. Din personliga hygien påverkar även sociala relationer med andra och ska därför inte underskattas.

Det finns många sätt att uppnå en tillfredsställande doft. Rekommendationen är att välja en metod som passar ens personliga smak och behov.

Välj rätt produkt

Börja med att använda en bra duschkräm och deodorant. Att välja en produkt med en god doft kan hjälpa till att ge en fräsch känsla efter en dusch. Eftersom det finns många olika doftande produkter att välja mellan kan du säkert hitta en som just du gillar. Kolla igenom utbudet och köp deodorant online.

Ett annat bra sätt är att använda en parfym. Dessa produkter är speciellt utformade för att ge en långvarig doft. Därför kan de hjälpa till att hålla dig fräsch och doftande under hela dagen. Välj en produkt med en doft som du tycker passar din personlighet.

Det finns också många olika alternativ som är naturliga och ekologiska, till exempel doftoljor eller eteriska oljor som man kan använda i duschen eller smörja in på kroppen efter träningen. Dessa alternativ ger inte bara en attraktiv doft men också hälsofördelar för kroppen.

The post Dofta gott efter din dusch och träning first appeared on Sweden Sport.]]>
Boka en resa och se kampsport och boxning live https://shooto-sweden.se/boka-en-resa-och-se-kampsport-och-boxning-live/ Tue, 17 Jan 2023 09:30:00 +0000 https://shooto-sweden.se/?p=185 Kampsport och boxning är en av de mest spännande sporter som finns. Oavsett om du själv utövar en kampsport eller följer dem hemma från soffan kan de bidra med adrenalinkickar. Dock finns det inget bättre än att se sporten live, oavsett vilken sport det rör sig om. Nu har du chansen att inte enbart se […]

The post Boka en resa och se kampsport och boxning live first appeared on Sweden Sport.]]>
Kampsport och boxning är en av de mest spännande sporter som finns. Oavsett om du själv utövar en kampsport eller följer dem hemma från soffan kan de bidra med adrenalinkickar.

Dock finns det inget bättre än att se sporten live, oavsett vilken sport det rör sig om. Nu har du chansen att inte enbart se din favoritsport live, utan också komma bort ett tag på en resa i samma veva! Ta en titt här och ta chansen att skapa minnen för livet.

Skapa livslånga minnen

Viktigaste är trots allt att det är en upplevelse du bär med dig hela livet. Live-sport är perfekt för dig som uppskattar kvalitativa upplevelser till rätt pris. Vad är inte bättre än att uppleva alla känslor och händelser från matcherna, och samtidigt försäkra dig om att du inte missar en enda sekund av den? Du får på nära håll följa med och uppleva hur deltagarnas styrka, snabbhet, reflexer och uthållighet i vissa fall till och med kan vara livsavgörande. Samtidigt har du möjligheten att koppla av och njuta av andra god mat och avkoppling under resan. Här är chansen du väntat på – säkra din plats på matcherna och införskaffa dig minnen för livet.

The post Boka en resa och se kampsport och boxning live first appeared on Sweden Sport.]]>
Kom igång med din älskade ishockey https://shooto-sweden.se/kom-igang-med-din-alskade-ishockey/ Fri, 06 Jan 2023 07:00:00 +0000 https://shooto-sweden.se/?p=182 Har du gjort ett uppehåll i din ishockey och funderar på att komma igång igen. Det är aldrig försent oavsett vilken nivå du tidigare har spelat på. Oavsett vilken stad du bor i brukar du kan hitta ett gäng som spelar på en nivå som passar dig. Hör dig för och se vad du har […]

The post Kom igång med din älskade ishockey first appeared on Sweden Sport.]]>
Har du gjort ett uppehåll i din ishockey och funderar på att komma igång igen. Det är aldrig försent oavsett vilken nivå du tidigare har spelat på.

Oavsett vilken stad du bor i brukar du kan hitta ett gäng som spelar på en nivå som passar dig. Hör dig för och se vad du har för möjligheter. Kom ihåg att du nästan alltid kan provträna en eller två gånger innan du bestämmer dig för att gå med i en klubb.

Lägg fokus på utrustningen

Något som är A och O när du ska spela hockey är rätt utrustning. Annars är det stor risk att du drabbas av skador. Du kan skaffa dig det du behöver på nätet utan att besöka en fysisk butik. Det är något som är väldigt smidigt. Är du hockeyspelare sedan tidigare har du säkerligen lite koll på vilken typ av utrustning du gillar. Då har du en bra grund att stå på.

Välj ett par bra skridskor

Ett par bra skridskor är A och O för att du ska kunna spela hockey. Därför är det bra att lägga ner lite extra tid på att hitta ett passande par. Sedan är det bara att köra.

The post Kom igång med din älskade ishockey first appeared on Sweden Sport.]]>
Håll koll på din cykelträning https://shooto-sweden.se/hall-koll-pa-din-cykeltraning/ Fri, 01 Jul 2022 07:19:27 +0000 https://shooto-sweden.se/?p=157 Att cykla är en otroligt nyttig sport som passar både yngre och äldre personer. Det är en skonsam träningsform som samtidigt är effektiv och kan ge dig ett riktigt bra träningspass. Tar du cykeln till jobbet kan du dessutom säkra en effektiv vardagsträning som kan ge bra resultat. Praktiska tillbehör till din träning Du kan […]

The post Håll koll på din cykelträning first appeared on Sweden Sport.]]>
Att cykla är en otroligt nyttig sport som passar både yngre och äldre personer. Det är en skonsam träningsform som samtidigt är effektiv och kan ge dig ett riktigt bra träningspass. Tar du cykeln till jobbet kan du dessutom säkra en effektiv vardagsträning som kan ge bra resultat.

Praktiska tillbehör till din träning

Du kan få en inblick i din träning med hjälp av olika tillbehör som en cykeldator eller träningsklocka. Med prestationsregistrering och träningsinformation kan du få en bild om hur effektiv din träning är. Du kan dessutom få ännu mer motivation till att utöka ditt träningspass. Gillar du att cykla i grupp kan ni kommunicera genom en cykeldator vilket kan göra färden ännu trevligare. Du kan även skapa de bästa förutsättningarna för träning med musik som du föredrar. Därmed kan du stärka effekten av din träning och skapa en trevlig atmosfär.

Bra produkter på nätet

Vill du investera i din favoritsport och hobby kan du handla olika tillbehör som passar dina behov och önskemål. Du kan hitta en rad olika produkter av märket Garmin till din cykelträning på nätet. Gör din träning ännu mer trivsam, bekväm och effektiv. Garmin produkter kan beställas onlineThe post Håll koll på din cykelträning first appeared on Sweden Sport.]]> Få hjälp vid kroppsliga problem – komma igång med träningen igen https://shooto-sweden.se/fa-hjalp-vid-kroppsliga-problem-komma-igang-med-traningen-igen/ Fri, 05 Nov 2021 11:38:31 +0000 https://shooto-sweden.se/?p=146 Alla vi som håller på med träning, speciellt kampsport, vet hur viktigt det är att ta hand om sin kropp. Skador uppstår lätt, därför är det viktigt att du tar hand om din kropp. Låt experter jobba med din kropp regelbundet för att den ska vara i toppform. Du som är intresserad av att vara […]

The post Få hjälp vid kroppsliga problem – komma igång med träningen igen first appeared on Sweden Sport.]]> Alla vi som håller på med träning, speciellt kampsport, vet hur viktigt det är att ta hand om sin kropp. Skador uppstår lätt, därför är det viktigt att du tar hand om din kropp.

Låt experter jobba med din kropp regelbundet för att den ska vara i toppform. Du som är intresserad av att vara skadefri oftare, kontakta naprapat och liknande. Naprapatiska Institutet kan rekommenderas och läs mer om deras verksamhet och hur de kan hjälpa dig.

Småskadad – verkligheten vi lever i

Att vara helt skadefri, speciellt om du tävlar händer nästan aldrig. Småskavanker är något vi lever med konstant. Det gäller att försöka minimera dessa småskavanker för att ge oss själva en chans att vinna nästa match. Det är bättre att ta några veckor extra för att rehabilitera en skada istället för att börja för tidigt och slå upp den igen. Gör du det är det en skada som kanske aldrig läker helt och hållet.

Sköt din kost

En god kost hjälper till att stärka kroppen och dessutom minska skadorna du råkar ut för. Ät med variation och se till att du får i dig allt som kroppen behöver. Tillskott av vissa vitaminer och mineraler kan du faktiskt behöva, speciellt om du försöker gå ner i vikt till en match.

The post Få hjälp vid kroppsliga problem – komma igång med träningen igen first appeared on Sweden Sport.]]>
Klä dig som Conor McGregor https://shooto-sweden.se/kla-dig-som-conor-mcgregor/ Thu, 03 Nov 2016 12:33:44 +0000 https://shooto-sweden.se/?p=131 Förutom sina extraordinära MMA-färdigheter i oktagonen blev Conor McGregor snabbt känd för sitt stilfulla sätt att klä sig på när väl stålarna börjat trilla in på bankkontot. Faktum var att han brände en ganska stor del av sina första lönecheckar, och många sen dess, på att fylla ut sin garderob. Conors modeintresse, kombinerat med ett stort […]

The post Klä dig som Conor McGregor first appeared on Sweden Sport.]]>
Förutom sina extraordinära MMA-färdigheter i oktagonen blev Conor McGregor snabbt känd för sitt stilfulla sätt att klä sig på när väl stålarna börjat trilla in på bankkontot. Faktum var att han brände en ganska stor del av sina första lönecheckar, och många sen dess, på att fylla ut sin garderob. Conors modeintresse, kombinerat med ett stort självförtroende, har gjort att han vågar ta ut svängarna ordentligt och det har gjort honom till den kanske bäst klädda MMA-fightern i världen. En stilikon för många MMA-fans och andra människor världen över.

Conor McGregor är inte enbart känd för sina formidabla bedrifter i UFC, sin kaxiga framtoning och en käft som aldrig verkar gå att stänga. Han är även känd för sitt stilfulla och modiga sätt att klä sig på, med outfits som när som helst skulle platsa uppe på catwalken. Många män använder skjortor och slips för att vara stiliga och så gör även Conor, men han tar det alltid lite längre och ser till att kombinera färger och plagg på ett framgångsrikt sätt som är ovanligt till och med bland de som dagligen sysslar med mode.

En anledning till varför Conor McGregor kanske föredrar att klä sig såpass väl som han gör är det faktum att det tidigare var något som han ej kunde unna sig. Innan framgångarna i oktagonen var ett faktum och pengarna började strömma in, levde Conor på en rörmockarlön på gränsen till existensminimum, något som han hatade med varje del av sin kropp. Idag räknas han till den bäst betalda fightern inom MMA och behöver därigenom inte vända och vrida på varandra krona.

Personligen tycker vi på Shooto-Sweden att det är roligt med en MMA-fighter som gör lite väsen av sig och som livar upp stämningen både före, under och efter matcher. Fortsätt att göra din grej Conor McGregor!

The post Klä dig som Conor McGregor first appeared on Sweden Sport.]]>
Alexander Gustafsson https://shooto-sweden.se/alexander-gustafsson/ Thu, 03 Dec 2015 14:02:39 +0000 https://shooto-sweden.se/?p=117 Den främste MMA fightern från Sverige idag som rankas tvåa i världen i viktklassen lätt tungvikt. Alexander Gustafsson eller The Mauler som han kallas tävlar i UFC, Ultimate Fighting Championship, där han har varit mycket framgångsrik. Totalt har han tio knockoutvinster på sjutton matcher i MMA varav han vunnit femton. Den första professionella matchen gick […]

The post Alexander Gustafsson first appeared on Sweden Sport.]]>
Den främste MMA fightern från Sverige idag som rankas tvåa i världen i viktklassen lätt tungvikt. Alexander Gustafsson eller The Mauler som han kallas tävlar i UFC, Ultimate Fighting Championship, där han har varit mycket framgångsrik. Totalt har han tio knockoutvinster på sjutton matcher i MMA varav han vunnit femton. Den första professionella matchen gick han redan 2007 som tjugoåring och efter åtta raka vinster skrev han kontrakt med UFC år 2009.

Alexander började träna MMA år 2006 men innan dess hade han tränat boxning från tio års ålder. Under år 2009 gjorde han en snabb comeback i boxningsringen där han vann några amatörtävlingar och slutligen även besegrade dåvarande svenska mästaren i tungvikt varpå han blev svensk amatörmästare. Han hade även en kort men framgångsrik karriär i shootfighting där han förlorade endast en av sex matcher innan han påbörjade sin MMA karriär.

Gustafsson ansågs vara en av de största talangerna i Europa när han gick över till UFC och han visade snabbt varför. Den första matchen mot Jared Hamman var över redan efter 41 sekunder i första ronden men redan i den andra matchen kom karriärens första förlust. Phil Davis lyckades besegra Alexander sent i den första ronden med en strypning. Därefter kom en svit med sex raka vinster varav endast två gick tiden ut men domarna var enhälliga. Han förlorade sin andra UFC match i karriären den 21 september 2013 mot den amerikanska titelhållaren Jon Jones.

The post Alexander Gustafsson first appeared on Sweden Sport.]]>